Viyadük Güçlendirmesi Nasıl Yapılır?

Viyadükler, köprü yolu olarak da bilinen, yüksek iki farklı nokta üzerinden vadi, nehir gibi alanları birleştiren yapılardır. Viyadükler sayesinde trafik yoğunluğu azalır ve kısa yol olduğu için zaman kazanılmış olur. Viyadük güçlendirmesi ise, köprü ayaklarının daha iyi duruma getirilerek yapının sağlamlaştırılmasıdır.

Sismik izolatör montajı, kauçuk deprem izolatörü, kauçuk sismik izolatör gibi birçok yöntemle güçlendirme işlemi yapılmaktadır. Güçlendirme sayesinde dönüşüm yapılarak aynı zamanda depreme karşı önlem de alınmaktadır. Yerli ya da uluslararası firmalarla anlaşılarak bu yenileme ve viyadük güçlendirmesi işlemi yapılmaktadır.

Beşoğlu Endüstri Viyadük Güçlendirmesi

Viyadük Güçlendirmesinin Amacı Nedir?

Güçlendirme işlemleri devlet destekli olarak özel şirketlere ya da aynı şekilde devlet tekelindeki firmalara yaptırılmaktadır. Bunun için önce bir analiz işlemi gerekiyor. Analiz işlemi sırasında viyadüğün malzeme eksikliği ya da zamanla yıpranan malzemeleri, viyadüğün kullanım amacı ve benzeri etkenler göz önünde bulundurularak plan belirlenmektedir.

Viyadük güçlendirmesi işlemi sayesinde, viyadüğe bağlı köprüler, yaya ve üst geçitler, araç yolları da sağlamlaştırılmaktadır. Zarar görmemiş olsa dahi, eski yapılarda viyadük güçlendirmesi işlemiyle beraber, depreme karşı dönüşüm de yapılmaktadır. Kolon ve kiriş güçlendirme yapılarak da, alt geçit olarak kullanılan viyadükler koruma altına alınmaktadır. Gerektiği zaman yapılar komple yıkılmakta ve yeniden inşa edilmektedir. Dıştan güçlendirme işleminin ise, birçok yöntemi bulunuyor, eski olmayan ve dayanıklı yapılarda işlem bu şekilde yapılarak daha güçlü olması sağlanmaktadır.

Viyadük Güçlendirme Yöntemleri

Belirtildiği üzere, viyadük güçlendirmesi işlemi, binanın dıştan yenilenmesi ve yeniden yapılması şeklinde iki ana yöntemden oluşmaktadır. Eğer dıştan eklemelere uygun bir viyadük söz konusu ise, bunun için de farklı yenileme seçenekleri bulunmaktadır.

Viyadük güçlendirmesi işlemi ile evlerde de yapılan kolon ve kiriş mantolanması da yapılabilmektedir. Ek olarak, yapısal güçlendirme için de FRP, lifli polimer, karbon polimer de tercih edilebilmektedir. Sismik ve deprem izolatörleriyle de dıştan bir sağlamlık kazandırılmaktadır. Viyadük güçlendirmesi ile betonarme  güçlendirmesi ve yapısal onarım işlemleri de yapılabilmektedir. Aynı zamanda çelik güçlendirmesi de gerekli yöntemlerden biridir. Bu yöntemler yapılırken  teknolojiye uygun aletler kullanılmaktadır bu sayede işlemler tahmin edildiğinden çok daha kısa sürüyor.

Bizimle İletişime Geçerek Sorularınızı İletebilirsiniz.

Lütfen aşağıdaki formu doldurun, en kısa sürede sizi arayacağız