Bina Güçlendirme Maliyeti 2021

Bina Güçlendirme Maliyeti 2021

Bina güçlendirme çalışmaları hem kentsel dönüşüm gerçekleştirmekten çok daha kolay ve daha az masraflıdır. Tabii ki bu durum mülk sahiplerinin işine gelmekle birlikte binanın orijinal temeli de bozulmamaktadır.

Bina güçlendirme çalışmalarının maliyet hesaplaması genellikle yapının boyuna, kat sayısına ve bulunduğu yerin zeminine göre değişebilmektedir. Ayrıca riskli yapı belgesi alındıktan sonra belgedeki hasar oranına göre maliyet artıp azalabilmektedir. Bu nedenle mülk sahiplerinin bina güçlendirme çalışması yapan firmalar ile temasa geçmeleri ve fiyat bilgisi almaları doğru olacaktır.

Bu süre zarfında binanın risk durumunu inceleyen uzmanlar da maliyet hesabı hakkında bilgi verebilmektedirler. Sonuç olarak bina güçlendirme maliyeti 2021 yılı itibariyle son derece uygundur. Tabii ki kat maliklerinin aralarında anlaşmaları ve güçlendirme projesi hazırlatmaları şarttır. Bu adımları uygulayan mülk sahiplerinin belirli kar – zarar dengesinde bilgi alabileceklerini ve kafalarında şablon oluşturabileceklerini kolaylıkla söyleyebiliriz.

Yine tekrarlamak gerekirse binanın güçlendirme maliyeti kullanılan tekniğe, yapının boyutuna ve bulunduğu konuma göre değişkenlik arz edebilmektedir.

Bina Güçlendirme Maliyeti 2021

En Modern Bina Güçlendirme Yöntemleri

Genellikle bina güçlendirme çalışması yapan firmalar yeni yöntemler ile binaların orijinalliğini bozmadan en sağlam biçimde çalışmayı tamamlamaktadırlar. Tabii ki yöntem konusunda farklı fikirlerin ortaya çıktığı görülebilmektedir. Ancak firmalar hasar oranına, yapının durumuna ve konumuna bağlı biçimde yöntemlerde değişikliğe gidebilmektedirler.

Son dönemlerde daha çok binaların çevresini saran raylı yapılar ile birlikte sırttan destek verilen yöntemler firmalar tarafından uygulanmaktadır. Yine kolon güçlendirme çalışmaları ve binanın denge merkezini düzenleme işlemleri de yükleniciler tarafından gerçekleştirilmektedir. Sonuç olarak 2021 yılında en modern bina güçlendirme yöntemleri firmalar tarafından uygulanmaktadır. Bu arada modern teknikler hem binanın daha uzun süre sağlam kalmasına hem de deprem gibi doğal afetlerden tam şekilde korunmasına yardımcı olmaktadır.

Bina Güçlendirme Çalışması Öncesinde Yapılması Gerekenler

Bina güçlendirme çalışması yapılacak olan yapıların öncelikle belirli uzmanlar tarafından verilen riski yapı belgesini almaları gerekmektedir. Yani mülk sahiplerinin riskli yapı belgesi alabilmek adına ilgili devlet kurumlarına başvurmaları esastır. Uzmanlar tarafından incelenecek olan yapı, binadan alınacak numuneler ve örnekler sonucunda kararlaştırılacaktır. Sonuç olarak binanın güçlendirme çalışmasına uygun olup olmadığı uzman heyet tarafından belirlenecektir.

Bu işlem tamamlandıktan sonra kat maliklerinin ve mülk sahiplerinin bir araya gelip 4/5 oranında anlaşmaları şarttır. Kısacası binada pay sahibi olan kişilerin 4/5’inin bina güçlendirme çalışmalarına yazılı onay vermeleri gerekmektedir. Gerekli onay alındıktan sonra yine mülk sahiplerinin güçlendirme projesini çizdirmeleri ve yapılarını firmalara teslim etmeleri gerekmektedir. Devlet ile anlaşmalı firmalar tarafından gerçekleştirilen bina güçlendirme çalışmalarına mal sahiplerinin kredi kullanma hakları da bulunmaktadır. Bu yüzden gerekli işlemlere başlamadan evvel kişilerin firmalar ile görüşmeleri ve teknik destek talep etmeleri en doğrusu olacaktır.

En Güvenilir Bina Güçlendirme Teknikleri

Son dönemlerde bina güçlendirme tekniklerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Eski teknikler tamamen binanın yıkılmaması ve sağlam kalması üzerine belirli aşamaları içermektedir. Ancak modern teknikler hem binanın fiziki yapısını muhafaza etmek hem de denge merkezini koruma amacını taşımaktadır. Tabii ki firmalar bu konudaki en tecrübeli ve yenilikçi mühendisler ile bu noktada fizibilite çalışmaları yapmakta ve yapının eksikliğine göre işlemlere başlamaktadırlar.

Dolayısıyla en güvenilir bina güçlendirme teknikleri bağlamında kesin bir şey söylemek mümkün olmamaktadır. Mal sahiplerinin bu kapsamda yapmaları gereken şey riskli yapı belgesi almak ve güçlendirme projesi çizdirerek firmalara başvuruda bulunmaktadır. Deprem vb. doğal afetlerden korunmanın kolay ve masrafsız yollarından birisi olan bina güçlendirme çalışmasını önerebiliriz.

Bizimle İletişime Geçerek Sorularınızı İletebilirsiniz.

Lütfen aşağıdaki formu doldurun, en kısa sürede sizi arayacağız